Powered by Jitbit .Net Forum free trial version. dismiss

HomeInstallation

Installation Issues

Installation ProxyGW for 3CX Messages in this topic - RSS

nacra52jet
nacra52jet
Posts: 11

26.06.2012
Hello Admin, Sorry my beginner question.
Basically, wish install it as ProxyGW for 3CX as follows on the same PC without TekSIP's registration(Authentication, also)

Remote UA -----> Internet ------> Router -----------> 192.168.1.100:5060 3CX
(ex X-lite) -----> Internet -- (ex FQDN AAA.BBB.CCC) --> Router --------> 192.168.1.100:5080 TekSIP

Is it possible?
Please teach me each configuration step by step if possible.
Also, X-lite configuration too.

Extremely,Thanks your kindness supports.

Regards,
0 link
Admin
Admin
Administrator
Posts: 471

26.06.2012
This is possible. Please follow instructions in TekSIP manual.
0 link
nacra52jet
nacra52jet
Posts: 11

27.06.2012
Thanks reply immediately.
I've try configuration as follow user manual, but does not work properly.
Therefore, asked teaching step by step, sorry.

My configuration
-B2BUA for 3xx Responses : Enable
-Accounting Enable: Disable
-Authentication Enable: Disable
-Enable RTP Proxy: Enable
-Forward Remote REGISTER: Enable

WireShark
Actually, TekSIP forward REGISTER to 3CX.
Also, received 407 proxy authentication from 3CX
But, TekSIP does not forward "Status 407 proxy authentication" to UA, why.
UA still waiting response, and show Timeout.

What's wrong my configuration?

OS, Win7 64bit
UA, X-lite at remote location.

Again, thanks your kindness supports.

Regards,
0 link
Admin
Admin
Administrator
Posts: 471

27.06.2012
Hi,

Can you send TekSIP log entries (Accessible through File menu) after setting log level to debug at Settings / Service Parameters?

Best regards,

Yasin KAPLAN
0 link
nacra52jet
nacra52jet
Posts: 11

27.06.2012
Hi Admin
Thanks your express supports.
Attached TekSIP log and WireShark log.
Note: Am tried, change the environment (not on same PC), but still no response unfortunately.

-TekSIP ---- 192.168.1.105:5080
-3CX -------- 192.168.1.100:5060
UA ----------- 122.26.242.94

Best regards,

0 link
Admin
Admin
Administrator
Posts: 471

27.06.2012
Hi,

I've fixed the problem. Please download and test the latest built which I've posted to TekSIP
web site a couple of minutes ago.

Best regards,

Yasin KAPLAN
0 link
nacra52jet
nacra52jet
Posts: 11

27.06.2012
Hi Admin
Thx update immediately.
However still does not work unfortunately although was changed error status.

Analysis WireShark.
Actually, It was succeed that TekSip return "407 Authentication" to UA by your update.
However, UA(X-lite) never re-send 2nd registration with Auth, why.
In result, X-lite show "407 Auth error" unfortunately.

Please more analysis UA's log or Updated TekSIP log by attached.

Thx your kindness help.

0 link
nacra52jet
nacra52jet
Posts: 11

27.06.2012
Hi Admin
Thx update immediately.
However still does not work unfortunately although was changed error status.

Analysis WireShark.
Actually, It was succeed that TekSip return "407 Authentication" to UA by your update.
However, UA(X-lite) never re-send 2nd registration with Auth, why.
In result, X-lite show "407 Auth error" unfortunately.

Please more analysis UA's log or Updated TekSIP log by attached.

Thx your kindness help.

-------------------------------

Again To Admin
Seem, Forward function does not work properly, i guess.
Because, The step 45 include Proxy-authorization, but Step 46 does not include Proxy-authorization in Message header, why.

Anyway, Please see Wireshark log in proxy side by attached.(Log-2.pcap)
Look forward your next update.


Thanks regards,

Attachments:
Log-2.pcap
0 link
Admin
Admin
Administrator
Posts: 471

27.06.2012
OK. I've made another update. Please download and test the latest built which I've posted to TekSIP
web site a couple of minutes ago.
0 link
nacra52jet
nacra52jet
Posts: 11

28.06.2012
Hi Admin
Unfortunately, still Fail "Auth error".
Does not include proxy Auth example at step 256(From Cseq:3 Register step255) as well.

Guess, was caused by Header checksum error
Please see, Internet Protocol ---> Header checksum.
It's shown [incorrect, should be xxxx],why

Thanks your express supports.
Regards,

0 link
Admin
Admin
Administrator
Posts: 471

29.06.2012
Hi,

Can you try to uncheck Authentication Enabled option at Settings / Authentication tab?

Best regards,

Yasin KAPLAN
0 link
nacra52jet
nacra52jet
Posts: 11

29.06.2012
Hi Admin
Sorry, It's already "Disable(uncheck)" as reported you on 27.06.2012 08:11:33 thread.


BTW,
I tried changing TekSIP to another PC. * 192.168.1.105 to 192.168.1.106.


-192.168.1.105 ---- Win7 64bit as reported you.
-192.168.1.106 ---- XP


However, still does not work.
But, Situation is difference.
It's even does not work Forwarding Register as same as previous version.
Also your application log show "Unable to initialize UDP threads...",why.


Is this another root cause? or XP was non support in your proxy function?
Whats kinds OS you assume?
I will double check it by same your environment.


Anyway, please analysis logs by in case XP.


Regards,



0 link
Admin
Admin
Administrator
Posts: 471

29.06.2012
Hi,

TekSIP can be run under Windows XP.
Please check if there is another application running on TCP or UDP port 5060 on XP machine.
0 link
nacra52jet
nacra52jet
Posts: 11

30.06.2012
Hi Admin
Am sorry, already used 5060 by X-lite.
However, still Fail (not forwarding) even closed X-lite on XP/PC although shown "Service started successfully".

Guess,
The version of Dot.net with this XP/PC has 4.0, and installed 2.0 because TekSIP does not supports 4.0 as you know.
Again, question you,

What's kind OS, and Dot.net you supports?
ex WinXP ---- Support
Vista ----- ?
Win7(32) ---- ?
Win7(64) ---- ?
Win8 ---- ?

Dot.Net ---- 2.0, 3.0, 3.5, 4.0?

Thanks regards

0 link
Admin
Admin
Administrator
Posts: 471

30.06.2012
Do you have Windows firewall enabled on this machine?
0 link
nacra52jet
nacra52jet
Posts: 11

02.07.2012
Hi Admin, Sorry late my reply.
Am so sorry, It's my mistook on XP/PC issue. It was not F/W issue.
The root cause was wrong port number. Wrong=5060 Correct=5080.
Again so sorry.

However, The TekSIP proxy still does not work "Authentication register" on XP/PC, unfortunately.

See step 25 and 26,
It's not include "Authentication description" in Message header at step 26 although step 25 has been forwarded to 3CX.
It's a same issue Win7/64bit as well.

Note: In case XP/PC, It's does not happen "Header CheckSUM error".
Will check my NIC card with Win7/PC later.

Waiting your next info.

Thanks regards,

0 link
Admin
Admin
Administrator
Posts: 471

02.07.2012
Hi,

Please download and test the latest built (3.3.4) which I've posted to TekSIP
web site a couple of minutes ago.

Best regards,

Yasin KAPLAN
0 link
nacra52jet
nacra52jet
Posts: 11

03.07.2012
Hi Admin
Thanks update again.
However, still does not forwarding Authentication register on XP/PC, and Win7/PC too.
(Ref; Step 80, 81)
Does v3.3.4 works properly forwarding Authentication in your side?

Thanks regards,

0 link
Admin
Admin
Administrator
Posts: 471

03.07.2012
See my message sent your mail address.
0 link
nacra52jet
nacra52jet
Posts: 11

19.07.2012
Hi Mr.KAPLAN
It's works well, Thanks your kindness supports.
Described Summary below for your fun.

Topology
UA ----- Internet ------ TekSIP Proxy GW ----------- 3CX
192.168.x. x FQDN (port FWD ex to 5080) 192.168.1.100

Configuration
-Port = 5080 as above example
-Use Extra address = Enable and set FQDN domain
-B2BUA for 3xx Responses : Enable
-Accounting Enable: Disable
-Authentication Enable: Disable
-Enable RTP Proxy: Disable
-Forward Remote REGISTER: Enable

UA Configuration (ex X-lite)
-Selected Proxy and set FQDN(SIP Domain):5080
-Domain = 192.168.1.100

When your router does not solve the problem of VIA 3CX connection address, you can solve it by this TekSIP Proxy.

Regards,
0 link
12






Powered by Jitbit Forum 8.3.6.0 © 2006-2013 Jitbit Software